Vanliga frågor

Hur lång är leveranstiden?

Vår leveranstid är ca 8-10 veckor. Alla produkter tillverkas för hand efter beställning. Transportbolaget som levererar kommer att kontakta er så fort de har fått produkten för att bestämma tid och datum. Önskar man en specifik datum eller senarlägga sin beställning, vänligen kontakta kundtjänst.
Observera att vi inte kan planera in leverans innan beställningen är färdigbyggd. Vi kan inte heller lova ett specifikt datum för leverans.

Levererar ni utomlands?

Vi kan även leverera till andra länder, kontakta kundtjänst för specifika förfrågningar och prisuppgifter.

Hur fungerar 14 dagars öppet köp?

Om du inte är nöjd med köpet och vill utnyttja din ångerrätt kan du göra detta 14 dagar från det att du mottagit din beställning. Du ska inom 14 dagar kontakta oss och uppge att du vill uttnyttja ångerrätten. Produkten/varorna får ej varit använda, vara i ursprungligt skick och väl paketerad för att inte skadas under transport. Skulle det vara skadat kan du få värdeminskningsavdrag. Läs mer i våra köpvillkor.

Vi på Calblanque kan även göra specialanpassade produkter, t.ex. andra mått eller färger som inte ingår i vårt ordinarie sortiment. Eftersom dessa är tillverkade efter anvisningar från kunden gäller då ej någon ångerrätt.

Hur reklamerar jag eller returnerar en felaktig vara?

Vill du returnera eller byta en vara så kontakta alltid oss först och ange ditt ordernummer. När vi har mottagit och godkänt din returvara så kommer vi efter dina önskemål antingen leverera en ny vara eller ge dig full återbetalning.

Har ni ett showroom?

Tyvärr har vi för tillfället inget showroom, håll koll på hemsidan och våra sociala medier för senaste uppdateringarna och vart man kan hitta oss.

Vad ska man göra vid leverans?

Vid din levereras är det viktigt att du ser över ditt paket/emballage så att inget ser skadat ut. Du ska helst göra det med chauffören direkt när du får ditt paket så att ni kan undersöka all emballage tillsammans och göra anteckningar på fraktsedeln om eventuella synliga emballageskador. (Bättre att skriva en gång för mycket än inget alls.) Se till att chauffören signerar.


Vid mottagande så ska du göra dessa saker.

– Räkna antal kolli
– Anteckna
– Fotografera eventuella skador
– Vid skador, ta kontakt med fraktbolaget och vår support, så att vi får kännedom om detta.

Om du har hemleverans till dörr är det viktigt att du är hemma vid mottagandet av varorna för att göra kontrollen ovan. Egna överenskommelser med chauffören som t.ex. att ställa av varan även om du inte är hemma, görs på egen risk.

Vilken hårdhet ska jag välja?

Det är viktigt att du väljer rätt hårdhet på din säng För att hjälpa dig att hitta rätt hårdhet har vi sammanställt en guide, baserat på personens vikt, se nedan. Det går bra att beställa kombinerad hårdhet (ex. halva sängen fast, halva medium).

  • Soft - Mindre än 70 kg
  • Medium - 70-85 kg
  • Fast - Över 85 kg

Jag har tidigare köpt en vara och vill nu ha en ny i samma tyg.

Det är inga problem! Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Observera att vi alltid tillverkar alla delar till en säng med tyg från samma tygrulle för att undvika nyansskiftningar. Om du beställer en ny produkt i efterhand kan det därför vara en viss nyansskillnad mellan den och din säng.